РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:32 25.08.2020

Током викенда извршена 251 контрола

Инспекцијски органи Републике Српске протеклог викенда су наставили са појачаним контролама поштовања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. Републички инспектори у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе извршили 251 инспекцијску контролу широм Републике Српске. Акценат у контролама и даље је усмјерен на рад угоститељских објеката у вечерњим сатима.

Од укупног броја извршених контрола у 21 случаја субјекти су затечени у прекршају. Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су протеклог викенда привредним субјектима изрекли казне у износу од 27. 000 КМ.

Инспекторима су се у током контроле овај пут прикључили и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Милица Матијевић, вршилац дужности главног републичког здравственог инспектора, похвалила је одличну сарадњу са МУП-ом, чији су припадници током два дана контрола били заједно на терену са инспекторима.

У оквиру провођења мјера у протекла два мјесеца извршено је 11.456 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у укупном износу од 183.100 КМ.

Исход борбе са вирусом корона тренутно највише зависи од наше колективне одговорности, те још једном апелујемо на грађане и привредне субјекте да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh