РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:17 12.01.2015

Активности на сузбијању алкохолисања малољетника

Тржишна инспекција Републике Српске је у протеклим празничним данима у оквиру контроле спровођења Уредбе о забрани продаје, употребе и услуживања алкохолних пића лицима млађим од 18 година, извршила 62 контроле у угоститељским објектима.

Инспектори нису утврдили кршење поменуте Уредбе, односно у тренутку контроле нису затечена малољетна лица која конзумирају алкохолно пиће. У једном случају утврђено је да угоститељски објекат није уредно издавао рачуне за извршене услуге, због чега је инспектор издао прекршајни налог.

Подсјећамо да ће у циљу сузбијања алкохолисања малољетних лица, а у оквиру кампање „СТОП АЛКОХОЛУ НА ТОЧКОВИМА!" коју у сарадњи проводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто мото савез Републике Српске, Институт за развој младих и заједнице „Перпетум мобиле" и јединице локалне самоуправе, Инспекторат Републике Српске и у наредном периоду пружити пуну подршку организовању заједничких активности.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh