РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

08:45 19.03.2019

Директор Инспектората и Министар привреде и предузетништва Републике Српске разговарали о унапређењу инспекцијског надзора

Вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске, Данијела Батар и министар привреде и предузетништва Републике Српске, Вјекослав Петричевић, одржали су јуче састанак у просторијама министарства. Једно од актуелних питања из области инспекцијског надзора које је разматрано на састанку је припрема новог Закона о инспекцијама, који ће побољшати координацију рада између републичких и општинских инспектора.

"У свакодневној сарадњи са градоначелницима и начелницима јединица локалне самоуправе настојимо обезбиједити већи степен сарадње у планирању контрола, једнообразност у раду, заједничке контроле, синхронизовано дјеловање на терену, а са циљем смањења нежељених ефеката дуалног система инспекција", истакла је вршилац дужности директора, Данијела Батар.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске, Вјекослав Петричевић истакао је да је у комуникацији са привредницима добио информације да усљед преклапања рад инспектора са локалног и републичког нивоа, долази до понављања и дуплирања контрола, а неријетко и до различитог тумачења прописа, те да ће израда правног оквира довести до боље организације контрола.

Саговорници су се усагласили да би координација на једном нивоу, боља техничка опремљеност, те економичније кориштење финансијских и кадровских ресурса омогућило ефикасније организовање инспекцијског надзора, као и смањење оптерећења привредних субјеката.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh