РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Едукација о вјештинама комуникације

комуникација1„Развој социјалних вјештина и вјештина комуникације" назив је семинара који су од 29. маја до 5. јуна 2009. године похађали републички инспектори. Семинар је одржан у хотелу „Босна" у Бањалуци у организацији УСАИД ЕЛМО пројекта.

Семинар се састојао из неколико модула који су обухватили следеће области: ефективна комуникација, припремање и извођење презентације, конфликт, стратегија управљања конфликтом и вјештине преговарања.

Модули су се састојали од теоретског и практичног дијела. У теоретском дијелу учесници су стекли основна знања из области стилова и садржаја комуникације, разумијевања и рјешавања конфликта, те врста, припрема и извођења преговора. Инспектори су након презентације Кристин Бродерик из Вашингтона, пословног консултанта УСАИД ЕЛМО пројекта, подјељени у групе припремали властите презентације и рјешавали хипотетичке проблеме из области инспекцијског надзора.

Циљ овог семинара је било усавршавање комуникацијских и преговарачких вјештина инспектора.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh