РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:38 27.06.2019

Инспекције Српске и Србије настављају добру сарадњу

Пети сусрет инспекцијских органа Министарства инфраструктуре, грађевинарства и саобраћаја Србије и Инспектората Републике Српске одржан је у Београду и Новом Саду, 24. и 25. Јуна.

У току радне посјете, поред размјене стручних искустава и праксе у примјени закона, инспектори су провели заједничке активности контроле градилишта жељезничке пруге Београд-Будимпешта, контроле нелегалног превоза, вангабаритног транспорта, односно ванредног превоза, водне пловидбе, транспорта опасних материја, контроле урбанистичког завода и друго.

Сарадња надлежних инспекција Републике Српске и Републике Србије у области транспорта и инфраструктуре, урбанизма и грађевинарства, превоза опасних материја, безбједности водне пловидбе, допринијела је већој ефикасности у раду и једних и других, у погледу примјене добре праксе у области инспекцијског надзора, а све у циљу постизања већег степена поштивања прописа. Сходно томе договорено је заједничко дјеловање у наредном периоду посебно у пограничним зонама када је у питању легалност друмског превоза, водне пловидбе, стања и безбједности објеката инфраструктуре.

Сљедећи, шести по реду сусрет одржаће се у Републици Српској у другој половини текуће године.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh