РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:30 30.04.2019

Инспекторат Републике Српске посвећен заштити радничких права

Поводом 1. маја, Међународног празника рада, Инспекторат Републике Српске жели још једном да подсјети пословну заједницу, раднике и све надлежене органе који учествују у креирању пословног амбијента на вриједности које симболизује овај празник.

Радничка права и социјална правда и даље су друштвени идеали за које се сви у Републици Српској морају залагати. Сви учесници у привредном животу, почевши од законодавца који законом уређује права радника, преко пословне заједнице, па до синдиката и контролиних органа којима и сами припадамо, морају радити у интересу радника и њихових права.

Овај празник снажно нас подсјећа на потребу да свакодневно улажемо максималне напоре како бисмо побољшали услове на раду и на тај начин позитивно утицали на мотивацију радника и продуктивност рада, што води ка економском и социјалном развоју друштва. Већи степен заштите радничких права, смањење незапослености, отварање предузећа и нових радних мјеста, требају бити императив у раду свих наших институција.

Инспекторат Републике Српске и даље ће бити максимално посвећен заштити радничких права. Наш приорит и у наредном периоду ће остати превентивни рад, спречавање повреде права радника, али и санкционисање несавјесних послодаваца који крше радничка права.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh