РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:02 26.10.2010

Инспектори на радионици о имплементацији ИППЦ директиве

иппц_радионица_малаРепублички и општински еколошки и водни инспектори учествовали су на радионици чија тема је била увод у ИППЦ директиву и препоруке Мреже Европске Уније за провођење права животне средине (ИМПЕЛ), која је одржана 20. октобра 2010. године у Инспекторату Републике Српске.

Славко Суботић, директор Инспектората Републике Српске овом приликом је примио Курта Терпгард-Јенсена, вођу тима пројекта Европске уније за подршку имплементацији Директиве Интегрисана превенција и контрола загађења (ИППЦ) и његове сараднике Бошка Никова, Дамира Петровића и Аиду Муминовић.

Представници пројекта детаљније су упознали инспекторе са поменутом директивом, чији циљ је спречавање и свођење на најмању могућу мјеру емисија загађујућих супстанци у зрак, воду или тло, као и одлагања отпада и осталих негативних утицаја на околину узрокованих индустријским постројењима.

Инспектори су имали прилику да се упознају са најбољим праксама из земаља Европске Уније, као и да презентују тренутно стање и начин рада инспекције у Републици Српској. На крају радионице анализирана је потреба за обукама инспектора и израђен приједлог програма обуке.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh