РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

00:00 24.05.2010

Инспектори рада на обуци у Македонији

ило_битола_малаРепублички инспектори рада и заштите на раду Инспектората Републике Српске учествовали су на „Подрегионалној радионици: програм обуке Међународне организацифје рада (МОР) о теми инспекција рада", која је одржана у Битољу, у Македонији, од 10. до 14. маја 2010. године.

Програм обуке представљен је кроз неколико модула, као што су Политике и процедуре, Стратегије за поштивање прописа, Сарадња и партнерство, Осјетљиве групе, Инструменти инспектората рада, Институционално јачање капацитета, Вршење надзора од стране инспекције рада.

Учесници су овом приликом размијенили искуства у вези са улогом инспектора рада у промовисању поштивања законских прописа и побољшању услова рада, управљањем информационим ресурсима, анализом корисности различитих инструмената које би инспекторати рада могли користити у свом раду. Изузетно значајн дио обуке односио се на улогу инспектора рада у рјешавању потреба угрожених група радника, са посебним освртом на дјечији рад, принудни рад, раднике мигранте и раднике заражене и погођене ХИВ/АИДС, као и на сарадњу са социјалним партнерима.

На радионици су учествовали инспектори рада из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Македоније, а организатор је била Међународна организација рада.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh