РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:26 05.01.2009

Инспекторима додијељени ЕЦДЛ цертификати

нацелнициПоводом додјеле ЕЦДЛ цертификата 23. децембра 2008. године у Управи за полицијско образовање одржан је радни састанак Инспектората Републике Српске на којем су присуствовали Славко Суботић, директор Републичке управе за инспекцијске послове, главни републички инспектори, начелници одјељења и инспектори подручних одјељења Бања Лука, Приједор, Добој и Бијељина.

У склопу реализације Инспекцијског информационог система инспектори из шест подручних одјељења Инспектората, Бања Лука, Приједор, Добој, Бијељина, Требиње и Источно Сарајево похађали су обуку за рад на рачунарима по ЕЦДЛ стандарду. Обуку је прошло 270 инспектора, оператера и осталих запослених од којих је 97 одсто положило испит. Након успјешно завршене обуке инспекторима су уручени ЕЦДЛ СТАРТ цертификати који су признати у 148 земаља свијета.

Овом приликом је одржана интерна презентација Инспекцијског информационог система за инспекторе подручних одјељења Бања Лука, Приједор, Добој и Бијељина, док је за инспекторе подручних одјељења Источно Сарајево и Требиње иста презентација одржана 30. децембра 2008. године у Источном Сарајеву.

Више о Инспекцијском информационом систему можете пронаћи овдје.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh