РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:44 14.05.2019

Исправност воде за пиће у поплављеним подручјима под континуираним надзором

Инспекторат Републике Српске у контакту са предузећима за јавно снабдијевање водом за пиће и надлежним службама општина и градова које су захваћене поплавама, прати стање квалитета и хигијенске исправности воде за јавно снабдијевање становништва.

Према тренутно расположивим информацијама у Бања Луци, Лакташима, Новом Граду, Челинцу, Приједору и Градишци стање у водоснабдијевању је уредно и за сада нема одступања од прописаних параметара исправности воде за пиће. У Костајници је уочено благо замућење воде, што је од раније познат проблем код овог водовода, гдје са јачим падавинама долази до замућења воде на изворишту.

На подручју Добоја стање је уредно и за сада нема поремећаја у водоснабдијевању, угрожено је једно од изворишта Руданка, те се стање на терену континуирано прати.

Забог пораста ниво ријеке Усоре у прекиду је водоснабдијевањ у Теслићу, као и у Котор Варошу због плављења изворишта воде у Чепачком Пољу.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh