РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:18 11.01.2021

Изречене казне у износу од 6.000 КМ, за два објеката привремена забрана рада

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су у контролама извршеним протекле седмице субјектима изрекли казне у износу од 6.000 КМ, док је за два објекат изречена и мјера привремене забране рада.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице, као и у дане вјерских празника наставили са појачаним надзором провођења превентивних мјера у циљу заштите здравља становништва и сузбијања ширења вируса корона. Извршено је 275 инспекцијских контрола и у шест случајева субјекти су затечени у прекршају.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено преко 33.600 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 502.000 КМ, док је за 50 објекта изречена мјера привремене забране рада.

Инспекцијски органи ће и у наредним данима наставити са контролама поштовања превентивних мјера, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh