РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Извршена прва контрола кориштењем Инспекцијског информационог система Републике Српске

контрола_бинис1_малаИнспектори Републичке урбанистичко-грађевинско-еколошке инспекције су у понедељак 21. децембра 2009. године извршили прву инспекцијску контролу користећи Инспекцијски информациони систем Републике Српске (ИМС).

Примјењујући нови систем рада са Инспекцијским информационимконтрола_бинис_цхецклист_мала системом и преносним рачунаром инспектори у току контроле попуњавају инспекцијску листу провјера, коју чини низ захтјева из прописа којих се субјекти морају придржавати, те на тај начин констатују ниво усаглашености реалног стања са прописаним. Инспекцијски информациони систем на основу унесених података аутоматски креира инспекцијски записник и друга потребна документа. Користећи преносне штампаче инспектори по завршетку контроле одмах штампају инспекцијски записник и дају га на потпис овлаштеном представнику субјекта контроле.

контрола_бинис_записник_малаСвим инспекторима Инспектората Републике Српске обезбијеђени су преносни рачунари и штампачи и сви су завршили обуку за рад на рачунарима по ЕЦДЛ (Еуропеан Цомпутер Дривинг Лиценце) програму, као и обуку за рад са Инспекцијским информационим системом, те су створени предуслови за увођење у рад система у свим инспекцијама Инспектората Републике Српске.

Кориштењем Инспекцијског информационог система смањиће се „инспекцијско оптерећење" на субјекте контроле који поштују прописе, укључујући и вријеме потребно за инспекцијску контролу, што се потврдило код субјекта контроле „Бинис бетон" д.о.о. из Бања Луке код којег је извршена прва контрола помоћу овог система.

Више информација о Инспекцијском информационом систему Републике Српске можете пронаћи овдје.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh