РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:02 04.05.2010

Конференција о здрављу и безбједности на раду

пресс_цонференција_малаПоводом најаве одржавања Регионалне конференције са међународним учешћем, под називом „Превенција, управљање ризиком, социјално осигурање: Стратегије за боље здравље и безбједност на раду", која ће се одржати 17. и 18. маја 2010. године у Бањој Луци, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Раде Ристовић и замјеник директора Инспектората Републике Српске, Игор Милуновић одржали су 04. маја 2010. године конференцију за новинаре.

Регионална конференција се организује под покровитељством предсједника Владе Републике Српске, уз предсједавање министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и сарадњу Инспектората Републике Српске.

Циљ одржавања конференције је упознавање социјалних партнера из земље и региона са међународним системима превенције и осигурања од несрећа и професионалних болести, те представљање најбоље праксе у организовању модерне превенције из области безбједности здравља на раду. Конференција ће бити фокусирана на управљање ризиком и превенцију у високо ризичним дјелатностима, као и улогу социјалних партнера у трипартитном дијалогу. Учешће на конференцији најавило је преко 150 учесника са свих континената.

Конференцију организују Влада Републике Српске, Инспекторат за рад Србије као предсједавајући Регионалног савеза инспекција рада Југоисточне Европе, Азербејџана и Украјине (РАЛИ), Секција за рударство Међународне асоцијације социјалног осигурања (ИССА-Мининг) и УСАИД ЕЛМО пројекат у Босни и Херцеговини, уз подршку Међународне асоцијације инспекција рада (ИАЛИ).


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh