РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:20 29.05.2013

Контроле станица техничког прегледа

У циљу сузбијања и отклањања фиктивних техничких прегледа моторних возила, обезбјеђивања примјене Закона о превозу у друмском саобраћају и повећања безбједности друмског саобраћаја у Републици Српској, Републичка саобраћајна инспекција континуирано проводи инспекцијски надзор над радом станица техничких прегледа.

Републичка саобраћајна инспекција је за прва четири мјесеца ове године извршила 76 контрола у области надзора техничког прегледа моторних возила. У 28 контрола утврђене су неправилности, због чега је субјектима контроле издато осам Рјешења за отклањање неправилности и изречено 12 мјера привремених забрана рада.

Због почињених прекршаја издат је 21 прекршајни налог за правно лице у вриједности од 17.500 КМ, 22 прекршајна налога за одговорно лице у вриједности од 3.600 КМ и 24 прекршајна налога за физичка лица у вриједности од 1.850 КМ.

Мјере забране изрицане су због вршења техничких прегледа супротно овлаштењима из рјешења, вршења фиктивних техничких прегледа и погрешног декларисање техничке исправности возила.

Инспекцијске контроле су показале да је у односу на претходне године унапријеђен квалитет вршења техничких прегледа. Напредак је резултат примјена законских рјешења, која се огледају у донесеном Упутству о временским нормативима за техничке прегледе појединих врста возила, повећаним овлаштењима саобраћајне инспекције и предузимању казнених и репресивних мјера од стране инспектора.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh