РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:19 08.11.2013

Козметички производи безбједни за употребу

Републичка здравствена инспекција је у задњем кварталу ове године вршила узорковање средстава за његу и уљепшавање лица и тијела, који се према прописима сврставају у предмете опште употребе, ради лабораторијске провјере безбједности за људску употребу.

У складу са планом узорковања из промета је узет укупно 51 узорак козметичких производа, различитих произвођача из различитих земаља поријекла и то: осам узорака пасте за зубе, седам узорака лосиона, осам узорака крема за лице и тијело, седам узорака млијека за лице и тијело, седам узорака шампона, седам узорака течних сапуна и седам узорака купки за туширање.

Лабораторијско испитивање обављено је у Заводима за јавно здравство Требиње, Фоча и Источно Сарајево, као организационим јединицама Института за јавно здравство Републике Српске.

Провјера безбједности је обухватала органолептички преглед, преглед декларације, микробиолошко испитивање и испитивање одређених хемијских параметара. Сви испитани узорци су показали уредне резултате и оцијењени су као безбједни за људску употребу.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh