РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:52 09.10.2009

Међурегионални симпозијум о правима интелектуалне својине

скопље_wипо_малаГлавни републички тржишни инспектор, Борка Суртов учествовала је на Међурегионалном симпозијуму о спровођењу права интелектуалне својине, који је одржан 5. и 6. октобра 2009. године у Скопљу, у организацији Свјетске организације за интелектуалну својину (WИПО) и Државне канцеларије за индустријску својину Македоније (СОИП).

На симпозијуму су учествовали представници из 32 земље који су разматрали бројна значајна питања из области заштите интелектуалне својине, као што су рад царине, полиције и тржишних инспектора.

У области инспекцијског надзора над тржиштем учесници су дискутовали о улози тржишних инспектора, правним оквирима, одређивању величине проблема на локалним тржиштима, стратешкој интеракцији са релевантним агенцијама за спровођење закона и носиоцима права, заштити потрошача, потреби за ефективним надзором над тржиштем.

Циљ симпозијума био је установити величину, посљедице и ескалацију кривотворења и пиратерије у региону, побољшати мјере на граници, ојачати стратешку интеракцију између државних органа и приватног сектора, укључујући и израду ефективних националних и регионалних стратегија сарадње.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh