РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:19 23.02.2011

Мисија Свјетске организације за здравље животиња

оие_малаПредставници Свјетске организације за здравље животиња (ОИЕ) посјетили су у сриједу, 16.02.2011. године Инспекторат Републике Српске у склопу мисије за процјену ветеринарске службе у БиХ. Циљ мисије је подршка ветеринарској служби и представља значајну референцу за напредак ветеринарског сектора, укључујући међународни промет и стицања повјерења и интереса међународних организација и донатора.

Свјетска организација за здравље животиња (ОИЕ) врши процјену ветеринарских служби да се утврдио ниво перформанси и критичне надлежности за људске, материјалне и финансијске ресурсе, техничку надлежност, превенцију и контролу биолошких катастрофа, испуњавање стандарда, итд. Након извршене мисије, ОИЕ ће Босни и Херцеговини доставити извјештај који је признат од стане Европске уније као и Свјетске банке, те се може користити као основ за будуће донације.

Игор Милуновић, замјеник директора Инспектората и Љиљана Гојић, главни републички ветеринарски инспектор упознали су представнике Свјетске организације за здравље животиња са организацијом и радом Инспектората, као и са радом Републичке ветеринарске инспекције.

Састанку је присуствовао и Драго Недић, директор Канцеларије за ветеринарство БиХ, са сарадницима.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh