РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

09:53 09.03.2010

Нацрт закона о инспекцијама на јавној расправи

јавна_расправа_малаРепубличка управа за инспекцијске послове Републике Српске у сарадњи са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске организовала је у Бањалуци јавну расправа о Нацрту закона о инспекцијама у Републици Српској, која је одржана 05. марта 2010. године у Привредној комори Републике Српске.

Славко Суботић, директор Инспектората Републике Српске упознао је присутне са нацртом закона и новинама које он предвиђа у односу на Закон о инспекцијама у Републици Српској из 2005. године, након чега су присутни имали прилику да изнесу своја мишљења и приједлоге.

Расправи су присуствовали представници инспекцијских одјељења локалних заједница из Бањалуке, Градишке, Српца, Челинца, Мркоњић Града, као и представници Привредене коморе Републике Српске, Туристичке организације Републике Српске и заинтересованих предузећа и установа.

Расправа је организована за јединице локалне управе бањалучке регије, док ће се за остале општине јавна расправа организовати у другим градовима, а према плану одржавања који је објављен на страници Инспектората Републике Српске.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh