РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:27 28.11.2011

Обука о сузбијању принудног рада

Републички инспектори рада и заштите на раду учествовали су на обуци под називом Трговина људима ради радне експлоатације" која је одржана од 23. до 25. новембра 2011. године у Бања Луци, у организацији ОСЦЕ мисије у Босни и Херцеговини.

Циљ обуке је унапређење знања из области трговине људима у сврху радне експлоатације како би релевантни субјекти дјелотворније радили на спрјечавању и сузбијању деликатног и опасног облика криминала - трговине људима.

Учесници су имали прилику да се упознају са улогом и функцијама принудног рада на тржишту рада, значајем надзора и иницијативе у дјелотворној борби против трговања људима ради радне експлоатације, као и са случајевима из праксе ради размјене мишљења и ставова.

Садржај обуке обухватао је тематске области које на цјеловит и систематичан начин третирају најважнија питања трговине људима у сврху радне експлоатације, као што су: међународни и национални стандарди, правни и институционални оквири у Босни и Херцеговини, заштита жртава трговине људима, принудни рад и друго.

Обука је организована као саставни дио пројекта који реализира ОСЦЕ мисија у Босни и Херцеговини под називом Оснаживање одговора домаћих институција на трговину људима у сврху радне експлоатације у Босни и Херцеговини".

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh