РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:19 19.05.2011

Обука за анализу течних нафтних горива

обука_опрема_малаУ Подручном одјељењу Инспектората Републике Српске у Бањалуци, 16. и 17. маја 2011. године одржана је обука републичких техничких и тржишних инспектора за коришћење уређаја за брзу анализу течних нафтних горива.

Инспектори који контролишу промет течних нафтних горива, коришћењем ових уређаја моћи ће на лицу мјеста, на бензинским пумпним станицама и на граничним прелазима приликом увоза, утврдити да ли гориво задовољава захтјеве из прописа, те да ли може бити увезено и стављено у промет.

Иначе, узорци за контролу квалитета течних нафтних горива узимају се најмање два пута годишње на свакој бензинској пумпној станици по програму који прописује Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске без обзира на укупан промет, те на царинским и велепродајним терминалима гдје се број узорака одређује на бази учешћа у укупном промету за претходни период.

Обука је организована уз подршку ИППЦ пројекта Европске уније (Интегрисана превенција и контрола загађења), а уређаји којима се врши брза анализа горива обезбјеђени су кроз донацију Европске уније у склопу пројеката за набавку уређаја за инспекцијски надзор у оквиру ИПА 2007 инструмента.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh