РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:08 24.11.2010

Одржан регионални састанак ИЛО-ЦИС мреже

цис_лондон2_мала23. и 24. новембра 2010. године у Лондону одржан је регионални састанак за Европу Свјетске мреже центара за размјену података о безбједности и здрављу - ЦИС Међународне организације рада (Интернатионал Лабоур Организатион - ИЛО). Испред Инспектората Републике Српске који је крајем 2007. године постао ЦИС центар за Републику Српску, састанку су присуствовали Славко Суботић, директор Инспектората и Горан Вранић, начелник Одјељења за планирање, информатику и информисање.

На састанку је представљен извјештај са претходног састанка који је одржан у Пекингу, презентоване су активности појединих ЦИС центара те су представљени концепт система безбједности и здравља на раду и унапријеђења ЦИС производа, Енциклопедије о безбједности и здрављу на раду и ЦИСДОЦ библиографске базе података. Учесници састанка сложили су се око унапријеђења система рада ЦИС мреже ради успостављања ефикаснијег оквира за дијељење информација о безбједности и здрављу на раду. Формирана је ЦИС радна група која има задатак да дефинише приједлог плана активности који ће се разматрати на састанку цис_лондон1_малаЦИС мреже наредне године у Истамбулу. Испред ЦИС центра Републике Српске у радној групи учествоваће Горан Вранић.

Представници Инспектората Републике Српске презентовали су активности ЦИС центра Републике Српске, а посебно су истакли, одржану регионалну конференцију са међународним учешћем у Бања Луци, одржани тренинг за инспекторе Централног инспектората Монголије те успјешну имплементацију Инспекцијског информационог система Републике Српске и интернет странице Регистра инспекцијских провјера.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh