РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:50 24.09.2008

Одржан састанак о управљању медицинским отпадом

управљање_отпадом_1

У просторијама Инспектората 23. септембра 2008. године одржан је састанак о теми „Управљање медицинским отпадом".

Састанку су присуствовали директор Инспектората Републике Српске, Славко Суботић, главни здравствено-санитарни инспектор Републике Српске, Десимир Миљић, представници Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Коморе доктора стоматологије, Коморе доктора медицине и „Депота", регионалне депоније Бања Лука.

Управљање овим отпадом за сада је на адекватан начин ријешено само у Добоју, те је на састанку закључено да је потребно пронаћи реално рјешење за прелазни период, док се не пронађе трајно рјешење за остале дијелове Републике Српске.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh