РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:12 29.01.2019

Одржан састанак са Министарством трговине и туризма Републике Српске

Обављање инспекцијског надзора у трговини, туризму и угоститељствуу Републици Српској и рад контролних органа, били су предмет разговора на састанку министра трговине и туризма Републике Српске, Драгице Ковач и вршиоца дужности директора Инспектората Републике Српске, Данијеле Батар, који је одржан 28.01.2019. године.

Једно од важнијих питања које је разматрано на састанку било је поступање са робом одузетом у поступку инспекцијског надзора, која је до сада према постојећим прописима складиштена у ЈП "Робне резерве", које је у стечају. У циљу превазилажења проблема, разматрано је питање израде подзаконског акта којим ће бити дефинисан начин ускладиштења, чувања и располагања робом одузетом у поступку инспекцијског надзора.

На радно-консултативном састанку разговарано је и о активностима и резултатима рада инспекцијских органа, потребама за доношење нових законских рјешења, другим актуелним темама из ресорних надлежности министарства и управе, а с циљем додатног уређења у појединим областима, стварања услова за ефикаснији рад инспекцијских органа, те унапређење сарадње на институционалном нивоу.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh