РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:43 04.03.2009

Одржан семинар о интегрисаној инспекцији рада

семинар_интегрисана_инспекција_радаУ оквиру пројекта УСАИД ЕЛМО, у хотелу „Ћубић" у Бањалуци од 16. до 20. фебруара 2009. године одржан је семинар под називом „Обука за интегрисану инспекцију рада - курс за обуку тренера".

Инспекторат Републике Српске улази у пројекат формирања интегрисане инспекције рада, што је већ дуже вријеме пракса у земљама Европске Уније. На семинару су учествовали Игор Милуновић, замјеник директора Инспектората, Радмила Пузић, главни републички инспектор рада и заштите на раду, Раденко Поповић, главни републички инспектор заштите од пожара те републички инспектори рада и заштите на раду.

др_тонцевОбуку је изводио др Тончо Тончев, технички савјетник УСАИД ЕЛМО-а, а презентоване су следеће тематске цјелине:

концепт интегрисане инспекције рада

принцип учења одраслих особа

модел обуке за интегрисану инспекцију рада

планирање наставног програма

методе обуке-функције и сфере примјене

ефективна презентација.

Интегрисани приступ инспекцији рада заснива се на обједињавању надлежности инспектора заштите на раду и инспектора за радне односе, то јесте суштина интегрисаног приступа је „један инспектор - једно предузеће". Резултати овог приступа ће бити повећање броја инспектора, свеобухватнији приступ током надзора, повећање квалитета стручног знања и мања оптерећеност субјеката контроле.

Учесници семинара су добили и церификат о завршеној УСАИД ЕЛМО обуци за интегрисану инспекцију рада, курс за обуку тренера.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh