РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

17:06 10.11.2010

Одржан симпозијуму о спровођењу права интелектуалне својине

праг_малаПредставник Инспектората Републике Српске учествовао је на „Међурегионалном симпозијуму о спровођењу права интелектуалне својине" који је одржан 2. и 3. новембра 2010. године у Прагу, у организацији Свјетске организација за интелектуалну својину, Канцеларије за индустријску својину Чешке Републике и Канцеларије за патенте и жигове Сједињених Америчких Држава.

Симпозијуму су присуствовали представници из земаља региона, земаља Европске Уније, појединих земаља Азије, као и представници релевантних међунардних организација.

Циљ симпозијума била је размјена искустава ради ефикасније заштите права интелектуалне својине у земљама у транзицији. На симпозијуму су учествовали и инспектори Тржишне инспекције Чешке Републике који су презентовали улогу и начин заштите права интелектуалне својине у оквиру надзора над тржиштем који спроводи инспекција у Чешкој.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh