РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:07 19.09.2011

Одржан симпозијуму о заштити интелектуалне својине

Представник Инспектората Републике Српске је у периоду од 05.09.2011. године до 08.09.2011. године учествовао на Четвртом интеррегионалном симпозијуму о заштити права интелектуалне својине одржаном у Београду, Република Србија.

Симпозијум је одржан у организацији Свјетске организације за интелектуалну својину (WИПО), Завода за интелектуалну својину Републике Србије и Америчке канцеларије за патенте и жигове (УСПТО).

Циљ симпозијума је била израда WИПО алата број 4. под називом: „Спровођење заштите права интелектуалне својине у земљама у транзицији". Овом приликом представљен је извјештај Инспектората Републике Српске и његова улога у заштити права интелектуалне својине у Републици Српској и Босни и Херцеговини, те су дате конкретне сугестије и примједбе за коначну верзију алата.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh