РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:35 27.11.2012

Одржана Четврта РАЛИ конференција

рали_2012_малаПредставници Инспектората Републике Српске учествовали су на Четвртој конференцији Регионалног савеза инспекција рада Југоисточне Европе, Азербејџана и Украјине (РАЛИ) која је одржана 20. и 21. новембра 2012. године у главном граду Азербејџана, Бакуу.

На конференцији су учествовали представници чланица РАЛИ, инспектори рада из Азербејџана, међународни експерти, као и високи званичници Међународне асоцијације инспекције рада (ИАЛИ) и Међународне организације рада (ИЛО).

Тема Конференције је била „Модернизација заштите на раду у глобализованој економији", а презентације су одржали званичници Државног инспектората рада Азербејџана, експерти из Њемачке, као и представници ИАЛИ и ИЛО.

Конференција је била прилика да инспектори рада и експерти из области рада и заштите на раду из региона, ЕУ и међународних организација размијене искуства, најбоље праксе и информације о новинама у овој области.

Конференција Регионалног савеза организована је у склопу завршне конференције ЕУ Твининг пројекта „Подршка Државном инспекторату рада" и пројекта Свјетске банке „Јачање капацитета Државног инспектората рада" у Азербејџану. Конференцију су организовали Министарство рада и социјалне заштите Азербејџана, ИЛО, ИАЛИ, као и поменути пројекти Европске уније и Свјетске банке.

Предсједавање Регионалним савезом преузео је Инспекторат рада Украјине који ће бити домаћин Пете РАЛИ конференције у октобру наредне године.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh