РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:04 04.09.2013

Одржана радионица ИЦИС пројекта

У Хотелу Кардиал у Теслићу је 30.08.2013. године у организацији Канцеларије Свјетске банке за Босну и Херцеговину одржана радионица за учеснике пројекта Унапређење инвестиционог окружења и институционално јачање - ИЦИС" из Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ.

ИЦИС пројекат у склопу својих активности предвиђа увођење информационог система за интероперабилност, унапређење рада инспекцијских служби и поједностављивање процеса регистрације и стечаја предузећа.

Повод за радионицу била је чињеница да је ИЦИС пројекат у правном смислу постао ефективан што омогућава учесницима да крену у реализацију пројектних активности. Циљ радионице био је информисање свих учесника о актуелностима у пројекту, усаглашавање ставова и договор о реализацији конкретних пројектних активности.

На радионици су учествовали представници Свјетске банке, Инспектората Републике Српске, који је уједно и Јединица за имплементација пројекта за Републику Српску и Брчко дистрикт БиХ, представници Генералног Секретаријата Владе Републике Српске, Агенције за информационо друштво Републике Српске, Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Министарства финансија Републике Српске, Владе и Инспектората Брчко дистрикта БиХ и Федералне управе за инспекцијске послове Федерације БиХ.

Радионицу су отворили Зоран Микановић, в.д. директор Инспектората Републике Српске, Сенада Гарић, шеф Инспектората Владе Брчко дистрикта БиХ и Крсто Грујић, помоћник генералног секретара Владе Републике Српске за информационе технологије, након чега су представници Свјетске банке и координатор Јединице за имплементацију пројекта у Републици Српској Горан Вранић представили пројекат, његове компоненте и процедуре набавки према правилима Свјетске банке.

Визију реализације појединих компоненти пројекта су представили Срђан Рајчевић, директор Агенције за информационо друштво Републике Српске, Зоран Микановић, в.д. директора Инспектората Републике Српске и Гордана Опачић-Зечевић, начелник Одјељења за процјену утицаја прописа Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

Кроз дискусију и активно учествовање, учесници радионице су договорили будуће активности у пројекту као и рокове за њихово извршавање.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh