РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

22:12 29.05.2010

Одржана Регионална конференција о инспекцијама

интродуцторy_сессиион_смалл

У организацији Међународне финансијске корпорације (Интернатионал Финанце Цорпоратион, Тхе Wорлд Банк Гроуп - ИФЦ), одржана је регионална конференција о управљању ризицима у инспекцијама. Конференција је одржана у периоду од 24. до 26. маја у Душанбеу у Таџикистану уз присуствово представника 15 земаља Европе и Азије. На конференцији су представљене праксе из различитих земаља о организацији и функционисању инспекцијских служби, те модели планирања инспекцијског надзора на бази процјене ризика.

Горан Вранић, начелник Одјељења за планирање, информатику и информисање Инспектората Републике Српске, имао је активно учешће на Конференцији, путем двије презентације на којима је присутнима представио Инспекторат Републике Српске, модел идентификације и процјене ризика и Инспекцијски информациони систем Републике Српске (ИМС).

партиципантс_смалл

Вранић је прву презентацију о идентификацији и процјени ризика у Инспекторату Републике Српске одржао први дан конференције, која је поред презентације представника Холандије, била уводна презентација Конференције. Вранић је поред презентација био један од дискутаната у двије сесије, са презентацијама о реализацији Гиљотине прописа у инспекцијама, организацији инспекција и примјени процјене ризика у планирању инспекцијког надзора у пракси.

Циљ конференције је размјена искустава, добрих пракси и успостављање мреже стручњака у области инспекција, а у закључцима конференције, између осталог, наведено је да Инспекцијски информациони систем Републике Српске представља примјер добре праксе у примјени информационих технологија у инспекцијама.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh