РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:47 26.05.2011

Одржана Регионална конференција о примјени ИЦТ у јавној управи

јордан_конференција_малаПредставник Инспектората Републике Српске учествовао је на „Регионалној конференцији о примјени информационо-комуникационих технологија у јавној управи", која је одржана 17. и 18. маја 2011. године у Аману, Јордан, а у организацији групације Свјетске банке.

Конференцији су присуствовали представници земаља Блиског истока, Сјеверне Африке, Сједињених Америчких Држава, Канаде, Холандије и Републике Српске/Босне и Херцеговине.

Овом приликом представљене су праксе различитих земаља у примјени информационо-комуникационих технологија за унапређење сервиса јавне управе ради обезбјеђења ефикасности и унапређења пословног амбијента.

Представник Инспектората Републике Српске, у склопу сесије која је била посвећена примјени ИЦТ рјешења у инспекцијским системима, одржао је презентацију модела Инспекцијског система Републике Српске и практичне имплементације модела примјеном Инспекцијског информационог система - ИМС.

Као гост на тренингу који је организован за запослене Свјетске банке, а чији предмет су били принципи дизајна ИЦТ компоненти пројеката Свјетске банке, представник Инспектората Републике Српске одржао је презентацију о искуствима из имплементације ИМС, а учествовао је и у радионици у склопу које су постављени основни концепти плана имплементације ИЦТ рјешења за инспекције у Јордану у склопу започетог пројекта реформе инспекција.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh