РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:58 24.11.2010

Одржана Трећа конференција РАЛИ-а

рали_баку_малаИгор Милуновић, замјеник директора Инспектората Републике Српске и Горан Гргић, в.д. главног републичког инспектора рада и заштите на раду учествовали су на Трећој конференцији Регионалног савеза инспекција рада Југоисточне Европе, Азербејџана и Украјине (РАЛИ), која је одржана 18. и 19. новембра 2010. године у Бакуу, Азербејџан.

Организатор конференције било је Министарство рада и социјалне заштите Азербејџана, у сарадњи са Свјетском банком, Међународном организацијом рада (ИЛО) и Међународном организацијом инспекција рада (ИАЛИ).

Тема конференције била је улога инспекције рада у националним системима заштите на раду, а у циљу смањења броја повреда на раду и професионалних обољења, кроз промоцију безбједног и здравог радног мјеста, са акцентом на предности интегрисаног инспекцијског надзора.

рали_баку2_малаИгор Милуновић, замјеник директора Инспектората Републике Српске презентовао је овом приликом достигнућа и резултате рада Инспектората, као и стратегију даљег развоја инспекцијског система Републике Српске, са посебним освртом на развој и имплементацију интегрисаног приступа у инспекцији рада.

Након презентације регионалних и међународних експерата, те анализе активности у претходној години, представници чланица РАЛИ-а усвојили су закључке са Конференције и усагласили Акциони план дјеловања Регионалног савеза за 2011. годину.

У наредном периоду наставиће се сарадња у циљу јачања РАЛИ мреже и побољшања рада инспекције рада у склопу модерног система заштите на раду и социјалог дијалога кроз размјену нових сазнања, искустава и најбољих пракси. Учесници су се сложили да ће у контакту са инспекцијама рада земаља у окружењу наставити да промовишу активно учешће у РАЛИ-у, те да је у наредној години неопходно организовати међународни тренинг за инспекторе рада, а у вези са имплементацијом конвенција Међународне организације рада и директива Европске уније.

На конференцији су учествовали представници инспекција рада чланица РАЛИ-а из Бугарске, Азербејџана, Србије, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Црне Горе, Украјине и Молдавије, представници инспекција рада Холандије, Русије, Таџикистана, Словачке, Литваније, Летоније, Турске, Норвешке, Њемачке и Канаде, као и представници синдикалних организација и послодаваца из Азербејџана.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh