РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:31 20.02.2018

Одржан годишњи састанак пољопривредних и фитосанитарних инспектора Републике Српске

Инспекторат Републике Српске, протеклог викенда у Бијељини одржао је годишњи састанак пољопривредних и фитосанитарних инспектора Републике Српске, којем су присуствовали и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Управе за заштиту здравља биља Босне и Херцеговине и Пољопривредног Института Бања Лука.

У уводном дијелу састанка присутнима су се обратили Предраг Томић, директор Инспектората, Горан Перковић директор Управе за заштиту здравља биља Босне и Херцеговине и Саша Лалић из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, након чега је презентацију о раду сектора пољопривредне инспекције, одржао Драган Матаруга, главни републички пољопривредни инспектор.

Презентацијом су анализирани сви сегменти рада инспекције: фитосанитарни надзор при увозу и извозу, надзор у унутрашњости, примарна производња хране биљног поријекла, контрола производње садног материјала и друго.

Инспекторат Републике Српске је у оквиру пројекта Свјетске банке Унапређење инвестиционог окружења и институционалног јачања ИЦИС, набавио опрему за фитосанитарне и пољопривредне инспекторе која је омогућила унапређење квалитета и већу ефикасности инспекцијског надзора.

Другог дана састанка, стручну обуку инспекторима одржао је професор доктор Војислав Тркуља, директор Пољопривредног Института Бања Лука, на тему нових и актуелних карантински штетних организама у ЕУ и код нас, начина на који се преносе, те модерних начина заштите од истих.

Састанак је организован уз подршку пројекта УСАИД/Сwеден ФАРМА ИИ.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.

Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh