РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:25 14.10.2014

Одузета роба у вриједности од преко 15.800 КМ

У циљу откривања и одузимања кривотворене робе на простору Републике Српске, тржишна инспекција Републике Српске је као један од надлежних органа, учествовала у оперативној акцији Министарства сигурности Босне и Херцеговине, Дирекције за координацију полицијских тијела Босне и Херцеговине, која је реализована крајем мјесеца септембра.

У оквиру акције извршене су 32 контроле у објектима као што су: продавнице, тржни центри, складишта, фотокопирнице, пијаце, продавнице аутодијелова, подруми пића и кинеске продавнице.

Због непосједовања доказа о поријеклу по налогу инспекције одузета је роба у вриједности од преко 15.800 КМ, а најчешће је ријеч о одјећи, обући, парфемима, ауто дијеловима и ауто козметици. Такође, инспектори су констатовали и друге неправилности као што су неиздавање рачуна и неистицање цијена. Због почињених прекршаја привредним субјектима изречене су казне у вриједности од 13.200 КМ.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh