РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:00 21.10.2013

Одузете копије носача звука и слике и спортске обуће

Тржишна инспекција Републике Српске је почетком октобра, као један од надлежних органа, учествовала у оперативној акцији Министарства сигурности Босне и Херцеговине, Дирекције за координацију полицијских тијела Босне и Херцеговине, која је проведена у циљу откривања и одузимања кривотворене робе на простору Републике Српске.

У периоду од 30.09. до 06.10.2013. године тржишна инспекција је извршила 36 инспекцијских контрола у објектима као што су: продавнице, тржни центри, складишта, фотокопирнице и пијаце.

Контроле су вршене из области надзора интелектуалне својине и то: носачи звука и слике, робни жиг и заштита ауторских права, те са аспекта нелегалне трговине гдје су контролисане: продавнице аутодијелова, подруми пића и кинеске продавнице.

У 11 контрола инспектори су због злоупотребе жига и непосједовања доказа о поријеклу, одузели робу у вриједности од 7.789 КМ, и то носаче звука и слике у вриједности од 5.814 КМ и спортску обућу у вриједности од 1.975 КМ. Због почињених прекршаја субјектима контроле издато је 14 прекршајних налога.

Инспектори су у једном случају због непотпуних декларација издали рјешење и привремено забранили промет робе, гдје су до отклањања неправилности, ван промета стављени аутодијелови у вриједности од 1.660 КМ.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh