РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Одузето 1.049 килограма дувана

Пољопривредна инспекција је у мјесецу децембру на подручју Зворника и Угљевика од пет физичких лица приликом транспорта одузела 1.049 килограма резаног дувана и дувана у листу без акцизе и поријекла. Због почињених прекршаја физичким лицима издати су прекршајни налози, а одузети дуван предан је Робним резервама Републике Српске.

Контроле су извршене у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Инспекторат Републике Српске путем надлежних инспекција континуирано контролише производњу и стављање у промет сировог дувана и резаног или на други начин уситњеног дувана. Под посебним надзором су пијаце и тржнице, а у овој години су у циљу сузбијања нелегалне продаје дувана органозоване координисане контроле општинских и републичких пољопривредних инспектора широм Републике Српске.

Законом о дувану забрањено је стављање у промет резаног или на други начин уситњеног дувана, односно необрађеног дувана, а када утврди овај прекршај инспектор одузима дуван који је произведен или стављен у промет супротно одредбама закона.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh