РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:12 29.05.2015

Одузето преко 1.000 килограма резаног дувана

Инспекторат Републике Српске путем надлежних инспекција и у координацији са општинским пољопривредним и тржишним инспекторима свакодневно контролише производњу и стављање у промет сировог дувана и резаног или на други начин уситњеног дувана. Под посебним надзором су пијаце и тржнице и у овој години су органозоване координисане контроле широм Републике Српске.

Инспектори су до сада у овој години одузели преко 1.000 кг резаног дувана без акцизе и поријекла, а због почињених прекршаја лицима која су затечена у прекршају изречене су новчане казне.

Ријеч о физичким лицима која су прометовала резани дуван на пијацама и тржницама или су вршила његов транспорт без икакве пратеће документације која би представљала доказ о поријеклу робе. Прекршај је најчешће констатован на подручју Бијељине, Зворника, Бања Луке.

Овим путем апелујемо на лица која се баве производњом дувана, да се придржавају закона, јер сваки прекршај који инспектори констатују биће санкционисан.

Такође, са аспекта заштите потрошача, упитан је квалитет дувана који се продаје нелегално јер исти не пролази потребне контроле.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh