РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

18:02 02.11.2011

Округли сто о софтверској пиратерији

ипр_округли_сто_исНачелник Одјељења за планирање, информатику и информисање у Инспекторату Републике Српске Горан Вранић, учествовао је на округлом столу о теми "Софтверска пиратерија и заштита интелектуалне својине", који је одржан 01. новембра 2011. године у Источном Сарајеву, у организацији Генералног секретаријата Владе Републике Српске.

На округлом столу учествовали су и директор Агенције за информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић, руководилац Сектора за информационе технологије у Генералном секретаријату Владе Републике Српске Крсто Грујић, представник Министарства унутрашњих послова Републике Српске ипредставнице Мајкрософта Босне и Херцеговине Лејла Хаџиабдић и Мелиса Селешковић-Капић.

Округли сто је организован са циљем информисања шире јавности о активностима институција Републике Српске у области заштите ауторских права и интелектуалног власништва, као и упознавања са правном регулативом у овој област.

Начелник Вранић овом приликом је истакао да је Инспекторат Републике Српске започео активности за примјену новог сета прописа из области интелектуалног власништва који се односе на промет софтвера и пружања софтверских услуга.

Инспекторат Републике Српске је активности започео медијском кампањом под називом „Стоп крађи интелектуалног власништва" која има за циљ информисање пословних субјеката и грађана о значају интелектуалног власништва, поготово у дијелу промета рачунарским програмима.

Округли сто је организован у оквиру кампање „Опрез! Неко вреба преко веба" коју Генерални секретаријат Владе Републике Српске проводи у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Агенцијом за информационо друштво Републике Српске.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh