РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:43 19.03.2020

Отворен бесплатан број за пријаву неправилности

Инспекторат Републике Српске је због актуелне ситуације изазване појавом вируса корона, у циљу провођења мјера на заштити здравља становништва и сузбијању ширења вируса, те у циљу заштите потрошачки, радничких и других права грађана, обезбиједио посебан бесплатан број телефона 0800 5 0612 на који грађани могу да пријаве све уочене неправилности. Сви позиви грађана упућени на овај број ће се евидентирани преко центра за пријаве и притужбе Инспектората Републике Српске.

Такође, грађанима је омогућено да своје пријаве доставе и путем друштвених мрежа Viber, WhatsApp и Telegram, на број телефона +387 66/701 170.

Пријаве се могу доставити и попуњавањем форме за пријаве и притужбе на званичној страници Инспектората Републике Српске www.inspektorat.vladars.net/prijave

Циљ Инспектората је да у складу са расположивим капацитетима пружи подршку грађанима у вези са питањима која су у надлежности овог органа. Пријаве које буду из надлежности овог органа биће достављене надлежном инспектору на поступање, док ће пријаве које се односе на надлежности других органа бити прослијеђене у складу са предметом пријаве.

Молимо грађане да у садржају представке наведу потпуне податке о предмету пријаве како би по истима било могуће поступати. Такође, апелујемо да одговоре на питања у вези здравственог надзора, симптома и процедура утврђивања болести потраже у надлежним здравственим установама, у складу са раније датим препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh