РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:45 16.12.2020

Појачане контроле превентивних мјера и даље остају приоритет инспекције

Надлежни инспекцијски органи протекле седмице извршили су 951 инспекцијску контролу поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. У два случаја утврђене су неправилности, због чега су изречена казне у износу од 2.000 КМ, а за један објекат изречена је мјера забране рада.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено преко 27.700 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 372.000 КМ, док је за 31 објекта изречена мјера привремене забране рада.

Инспекција и у наредном периоду наставља са појачаним контролама на терену. Обзиром на предстојеће празнике позивамо привредне субјекте да се и даље досљедно придржавају свих прописаних мјера како би несметано радили.

Имајући у виду да је вирус корона присутан у популацији и да је епидемиолошка слика погоршана, још једном подсјећамо грађане и привредне субјекте да је наша колективна одговорност тренутно најбоља заштита од ширења вируса, те их позивамо да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh