РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:11 10.11.2014

Пољопривредна инспекција на Симпозијуму о заштити биља

Републички пољопривредни и фитосанитарни инспектори су учествовали на XИ Симпозијуму о заштити биља у Босни и Херцеговини, који је одржан у организацији Друштва за заштиту биља Босне и Херцеговине од 04. до 06. новембра 2014. године у Теслићу.

Предавања на симпозијуму организована су у шест секција из области фитопатологије, ентомологије и примјењене зоологије, хербологије, фитофармације, токсикологије и екотоксикологије, интегралне заштите шума и интегралне заштите биљака.

На округлом столу који је организован у оквиру предавања присутни су разматрали питање „Нових карантински штетних организама у Европи - као потенцијалне пријетње здрављу биља и шума у БиХ", као и иновације у заштити биља.

Учесници симпозијума имали су прилику да се упознају са новим техничким и технолошким рјешењима у заштити биља, као што су нове активне материје, нови препарати, начини, вријеме и техника примјене пестицида и друго.

Кроз презентацију практичних примјера из праксе и размјену искустава, учесници су се усагласили да је у циљу унапређења заштите здравља биља у Босни и Херцеговини и Републици Српској непоходно континуирано радити на унапређењу међусобне сарадње одговорних институција, како би се што ефикасније одговорило изазовима у овој области.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh