РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:20 17.11.2009

Посјета представника ЦИС центра из Македоније

македонско_удрузење_за_заститу_на_раду_малаДиректор сарадничког ЦИС центра у Македонији Македонског удружења за заштиту на раду, Милан Петковски и координатор ЦИС центра, Љупчо Кочовски посјетили су у петак, 13. новембра 2009. године Инспекторат Републике Српске.

Циљ посјете било је детаљније упознавање са Инспекцијским информационим системом Републике Српске, о којем су се представници „Македонског удружења за заштиту на раду" информисали на овогодишњем састанку ЦИС центара који је одржан крајем октобра у Женеви, а на којем је учествовао и Инспекторат Републике Српске.

Представнике овог удружења примили су замјеник директора Инспектората Републике Српске, Игор Милуновић који их је упознао са организацијом и радом Инспектората Републике Српске, главни републички инспектор рада и заштите на раду, Радмила Пузић која је представила активности из области надзора ове инспекције и Горан Вранић, начелник Одјељења за планирање, информатику и информисање који је одржао презентацију Инспекцијског информационог система Републике Српске.

Представници „Македонског удружења за заштиту на раду" изразили су жељу да се у будућем раду настави размјена искустава и информација са Инспекторатом Републике Српске.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh