РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:02 02.10.2008

Потписана Декларација о регионалној сарадњи инспекција рада

потпис_декларација_инспекторат_рс_малаЗамјеник директора Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске, Игор Милуновић је 27. септембра 2008. године у име Инспектората Републике Српске, у Софији потписао Декларацију о регионалној сарадњи инспекција рада Југоисточне Европе, Азербејџана и Украјине.

потписници_декларације_малаМишел ПатерсонДекларацију су потписали: у име Међународне асоцијације инспекција рада (ИАЛИ), предсједница Мишел Патерсон и представници инспекција рада из Албаније, Азербејџана, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Дистрикта Брчко, Бугарске, Грчке, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Србије и Украјине.

Овом Декларацијом потписници су изразили своју спремност да заједно дају допринос развоју регионалне сарадње, како би осигурали безбједне и здраве услове рада, заштиту права радника и онемогућили нелојалну конкуренцију.

Потписивању декларације претходила је Прва регионална конференција инспекција рада Југоисточне Европе, Азербејџана и Украјине, која је трајала од 25. до 27. септембра. Конференцију је својим обраћањем отворила министрица рада и социјалне политике Републике Бугарске, Емилија Масларов, а улогу домаћина имао је извршни директор Генералног инспектората рада Републике Бугарске, Галаб Донев који је прочитао писмо премијера Републике Бугарске.

уцесници_конференције_малаЈедан од закључака Прве регионалне конференције инспекција рада Југоисточне Европе, Азербејџана и Украјине је да ће Регионалним савезом инспекција рада (РАЛИ) предсједавати чланице савеза по принципу ротације. Ове године предсједава Генерални инспекторат рада Република Бугарска.

Домаћин Друге регионалне конференције инспекција рада Југоисточне Европе, Азербејџана и Украјине која ће се одржати крајем следеће године биће Инспекторат за рад Републике Србије.

У оквиру УСАИД-овог пројекта ЕЛМО, представници Инспектората Републике Српске су 23. и 24. септембра 2008. године посјетили Бугарски инспекторат рада, а циљ посјете била је размјена искустава.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh