РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

09:28 26.02.2016

Повлачење производа произвођач чоколадица „Mars Incorporated“

Инспекторат Републике Српске запримио је Обавјештење Агенције за безбједност хране БиХ о повлачењу производа произвођач чоколадица Mars Incorporated" с тржишта више земаља ЕУ. Наиме, сам произвођач врши повлачење и опозив чоколадних производа с роком трајања између 19.6.2016. године и 8.1.2017. године, а по притужби потрошача да је у чоколадици пронашао страно тијело, комад пластике.

С обзиром да је увозника производа произвођача "Mars Incorporated" за Босну и Херцеговину компанија из Мостара, надзор у сједишту увозника ће извршити надлежна федерална инспекција.

Републичка инспекција за храну Републике Српске је јуче извршила контролу у пословној јединици увозника у Бања Луци и увидом у пословне књиге утврдила да је овој пословној јединици допремљено 400 комада чоколадица спорних рокова трајања, од чега је око 60 комада затечено у складишту. У току је повлачење и поврат преосталих количина производа од крајњих трговаца ка увознику.

Позивамо потрошаче да уколико у промету уоче производе спорних рокова трајања, да о томе обавијесте најближу општинску или републичку инспекцију за храну.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh