РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Представљен Инспекцијски информациони систем

имс1

Под покровотељством Предсједника Владе Републике Српске 15.06.2009. године у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци одржана је званична презентација Инспекцијског информационог система Републике Српске.

У присуству бројних званица презентацију је отворио Славко Суботић, директор Инспектората Републике Српске, који је истакао да је пројекат Инспекцијског информационог система реализован уз подршку три интегрисана међународна пројекта УСАИД СПИРА (Стреамлининг Пермитс анд Инспецтион Регимес Ацтивитy), УСАИД ЕЛМО (Енаблинг Лабоур Мобилитy) и WОРЛД БАНК АРДП (Агрицултуре анд Рурал Девелопмент Пројецт).

имс4Присутнима се обратио и Антон Касиповић, потпредсједник Владе Републике Српске који је указао на значај успостављања Инспекцијског информационог система и стицање нових сазнања у свим областима рада инспекције.

имс2Презентацију Инспекцијског информационог система одржао је Горан Вранић, начелник Одјељења за планирање, информатику и информисање у Инспекторату Републике Српске. Он је истакао да Инспекцијски информациони систем представља нови систем рада инспекција у Републици Српској, те да је ријеч о свеобухватном и напредном софтверском рјешењу, које аутоматизује процесе рада свих инспекција.

Систем омогућава планирање контрола на основу анализе и процјене ризика, стандардизацију инспекцијског надзора, интеграцију електронских и папирних докумената, креирање извјештаја о раду Инспектората, електронску умреженост инспекција на републичком и општинском нивоу, те „рад без папира".

имс3Инспекцијски информациони систем је израђен у сарадњи са софтверском компанијом „Инфодом" д.о.о. из Загреба.

У склопу реализације Инспекцијског информационог система око 270 инспектора, оператера и осталих запослених похађали су обуку за рад на рачунарима по ЕЦДЛ стандарду. Задуживање инспектора са преносним рачунарима и штампачима у оквиру овог система почеће од јула мјесеца. С обзиром да је ријеч о великом броју корисника Инспекцијског информационог система, инспектори ће се постепено, по групама уводити у нови начин рада, тако да ће до краја године овај систем примјењивати сви инспектори.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh