РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:21 10.11.2014

Представници Инспектората посјетили „ЕФТ- Рудник и Термоелектрана Станари“

мал 1Представници Инспектората Републике Српске посјетили су у петак 07. новембра 2014. године компанију ЕФТ- Рудник и Термоелектрана Станари" д.о.о. Станари, гдје је са менаџментом компаније одржан радно-консултативни састанак са циљем развијања проактивне сарадње између субјеката контроле и инспекцијских органа, и унапређења превентивног инспекцијског надзора.

Представници компаније презентовали су активности које се тренутно одвијају у ЕФТ- Рудник и Термоелектрана Станари", резултате досадашњег рада, као и планове за наредни период. Значајан напредак остварен је на санацији и модернизацији рудника гдје је извршена нова организација рада, израђене су потребне студије и пројектна документација, обезбијеђена су средства за ремонт и ревитализацију опреме, набављена је нова механизација, добијени су међународни стандарди и друго. Према презентованим подацима овај послодавац запошљава преко 550 радника, а сарађује са привредним субјектима из 21 државе.

мала 2Представници Инспектората имали су прилику да на лицу мјеста посјете површинске копове овог рудника, као и објекат термоелектране чија изградња је у току. Посебна пажња посвећена је мјерама које су предузете у циљу унапређења безбједности радника и заштите здравља на раду, као и у дијелу заштите животне средине.

Даљи развој рудника у директној је вези са изградњом Термоелектране Станари" као најзначајнијег инвестиционог пројекта ЕФТ" Групе, чије је комерцијално пуштање у рад предвиђено за 21. септембар 2016. године.

Руководство компаније је истакло да је досадашња сарадња са инспекцијским органима била коректна и професионална. С обзиром на значај ове компаније за Републику Српску, али и цијелу регију, Инспектората Републике Српске је као орган који врши контролу примјене закона, исказао спремност да пружи подршку у даљем раду ЕФТ- Рудник и Термоелектрана Станари", на начин да се кроз континуирану комуникацију, правовременим предузимањем превентивних и корективних мјера, отклањају евентуалне неправилности, а пословање субјеката одвија у складу са прописаним нормама.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh