РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:05 04.09.2014

Представници Инспектората посјетили Компанију „Алумина“ у Зворнику

Представници Инспектората Републике Српске посјетили су у сриједу, 03. септембра 2014. године Компанију Алумина" у Зворнику, гдје је са менаџментом компаније одржан консултативни састанак, чији циљ је био анализа рада фабрике са аспекта инспекцијског надзора.

Као орган који врши контролу рада привредних субјеката, Инспектората Републике Српске исказао је спремност да компанији Алумина" пружи подршку у даљем раду, а на начин да се правовременим предузимањем превентивних и корективних мјера отклањају евентуалне неправилности, а пословање фабрике одвија у складу са прописаним нормама.

Представници Компаније Алумина" презентовали су активности које се тренутно одвијају у фабрици, резултате досадашњег рада, као и планове за наредни период. Посебна пажња посвећена је мјерама које су предузете у циљу унапређења безбједности радника и заштите здравља на раду, као и у дијелу заштите животне средине.

алумина2_малаПрисутни саговорници сложили су се да је сарадња инспекцијских органа и менаџмента Алумине" у претходном периоду била коректна и професионална. Инспектори су у више наврата у редовним и ванредним контролама налагали предузимање разних корективних и превентивних мјера, које су уредно извршене.

На састанку је истакнуто да с обзиром на значај ове компаније за регију и цијелу Републику Српску, заједнички циљ треба да буде очување производње, постојећих радних мјеста, као и отварање нових радних мјеста.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh