РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:55 05.06.2019

Представници Свјетске Банке посјетили Инспекторат Републике Српске

Представници Свјетске Банке посјетили су данас Инспекторат Републике Српске у оквиру мисије за припрему новог Пројекта унапређења конкурентности и институционланог јачања. Циљ посјете било је упознавање са организацијом и радом Инспектората Републике Српске, а све како би се у наредном периоду идентификовале потребе за јачањем технолошких и материјалних капацитета.

Вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске, Данијела Батар са сарадницима, представила је основне активности овог органа, улогу и значај инспекцијског надзора у цијелом систему, те приоритете, потребе и визије институције за наредни период.

Представници Свјетске Банке информисали су присутне о областима које ће бити обухваћене новим пројектом, а као посебно важна истакнута је техничка и финансијска подршка према повећању конкурентности и квалитета домаће производње. У том циљу, рад инспекцијских органа је усмјерен на снажну подршку домаћој пољопривредној производњи и потребе самих произвођача како би несметано могли пласирати своје производе на различита тржишта.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh