РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:49 03.10.2012

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о инспекцијама у РС

Републичка управа за инспекцијске послове је спровела јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о инспекцијама у РС. Расправе су одржане по регијама, и то Бања Лука, Приједор, Добој, Бијељина, Истично Сарајево и Требиње, у периоду 06.09. - 14.09.2012. године. Учешће на јавним расправама, поред инспекција на нивоу јединица локалне самоуправе, узела је Привредена комора Републике Српске, представници Савеза синдиката Републике Српске, представници привредних друштава, као и представници разних удружења за заштиту права грађана/произвођача.

Текст Нацрта закона је у начелу прихваћен од стране свих учесника јавних расправа, уз одређене приједлоге за доградњу појединих одредаба за које су учесници имали посебан интерес.

Примједбе и сугестије изнесене током јавних расправа анализиране су и у мањем дијелу уграђене у Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о инспекцијама у РС.

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о инспекцијама у РС


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh