РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

09:48 14.12.2017

Проширење сарадње инспекцијских органа Републике Српске и Републике Србије

Делегација Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије боравила је 12. и 13. децембра 2017. године у Инспекторату Републике Српске, у радној посјети током које су анализирани резултати заједничких инспекцијских контрола извршених у протеклом периоду у сарадњи инспекцијских органа Републике Српске и Републике Србије.

Предраг Томић, директор Инспектората Републике Српске истакао је да су планирани задаци у овој години успијешно реализовани, те да су створени добри предуслови за наставак и проширење заједничких контрола, а све уз подршку Владе Републике Српске и Владе Републике Србије.

Лепосава Сојић, помоћник министра за инспекцијски надзор Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије исказала је задовољство оствареним резултатима, те најавила да је за 2018. годину планирано проширење заједничких контрола и на друге области који су од заједничког интереса.

Прве координисане контроле извршене су у области саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре, а на састанку је закључено да даљи правци заједничког дјеловања буду усмјерени на транспорт опасних роба и контролу инфраструктурних објеката који се налазе у међудржавној зони, као што су мостови, бране, путеви и друго.

Инспекцијски органи су уочили потребу да заједничким радом пруже подршку привредницима који легално раде, а којима нелојална конкуренција отежава економски опстанак. Поред заједничког оперативног дјеловања на терену, учесници састанка су се усагласили да је изузетно значајна и размјена стручних искустава и праксе у примјени закона.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh