РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Протокол о сарадњи са Федералном управом за инспекцијске послове

Представници Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске и Федералне управе за инспекцијске послове присуствовали су координационом састанку који је одржан у организацији Међународне финансијске корпорације (ИФЦ WБ) 31.05.2013. године на Влашићу, на којем је потписан Протокол о сарадњи надлежних институција на провођењу активности пројеката побољшања пословног окружења и јачања конкурентности.

Повод за потписивање Протокола је заједничка намјера да се побољша привредно окружење, поједноставе и уједначе инспекцијске контроле, као и таксе и накнаде за инспекцијске поступке у спољнотрговинском надзору, али и чињеница да је Босна и Херцеговина јединствено тржиште.

Потписници Протокола обавезали су се да ће пред надлежним органима ентитета иницирати одређене активности у циљу скраћивања и усклађивања рокова у поступцима којима се регулише увоз робе која подлијеже спољнотрговинском надзору, иницирати поступке за усклађивање и изједначавање висине такса и накнада које се наплаћују у поступцима инспекцијског спољнотрговинског надзора, иницирати поступке за усклађивање и изједначавање прописане документације која се користи приликом увоза/провоза/извоза роба у спољнотрговинском надзору.

Намјера потписница је и да се унаприједи и уједначи улога тржишне инспекције у спољнотрговинском промету. Развоју заједничких иницијатива допринијеће и оснивање заједничке међуентитетске радне групе, чија је улога да сумира резултате наведених активности и да зависно од потребе дјелује у правцима који су кључни за рјешавање наведене проблематике.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh